• Tel: 0621244530
  • Mail: info@ariedehoopkleinbouw.nl
Cart
WELCOME TO

Badkamers

Badkamers portfolio

Badkamers

Badkamers worden vaak onderschat omdat er veel tijd gaat zitten in deze werkzaamheden. Tijdens mijn opname zal u te horen krijgen hoeveel tijd dat precies is. De werkzaamheden variëren tussen twee tot drie weken. Ik voer van begin tot eind alle werkzaamheden uit die met uw badkamer te maken hebben. U heeft dus één aanspreekpunt en slechts één persoon over de vloer.

Voordat er wordt begonnen met de werkzaamheden wordt eerst de vloer en de trapopgang afgedekt met beschermfolie en afdekkarton. Tijdens de werkzaamheden werk ik altijd met afzuiging voor het stof dat is prettig voor mij, maar zeker ook voor de klant die niet het hele huis onder een dikke laag stof krijgt. Nadat de badkamer is gedemonteerd en indien nodig de tegels eruit gebikt kan het opbouwen beginnen.

Eerst zullen alle leidingen worden aangebracht en vervolgens de draingoot die bepalend is voor uiteindelijke hoogte van de vloer. De wanden zullen indien nodig worden uitgevlakt, vooral voor grote tegels zijn vlakke muren essentieel. Indien aanwezig zullen het bad en inbouwreservoir worden aangesloten en dicht gebouwd.

De volgende stap is het leggen van de cementdekvloer. Daarna zal de vloer waterdicht worden gemaakt met Kimband en afdichtingspasta zodat de douche voor het tegelwerk reeds waterdicht is afgesloten. Dan zal het tegelwerk worden aangebracht. Ik begin met de wandtegels en daarna de vloertegels.

Na het tegelwerk wordt de badkamer afgemonteerd met al het sanitair dat de klant heeft uitgezocht. Ten slotte worden alle aansluitingen netjes afgekit. De badkamer is nu klaar voor gebruik.